Sunčana strana Prisavlja: HRT za HGZ - Mariachi Los Caballeros i gosti

04.08.2021.

12:49

Autor: HRT

Mariachi Los Caballeros

Mariachi Los Caballeros

Foto: Tomislav Čuveljak / promo

U srijedu, 11. kolovoza, u 21 sat na Trećem programu HTV-a i Radio Sljemenu prenosimo koncert HRT za HGZ - Mariachi Los Caballeros i gosti, koji se održava u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja, na pozornici u dvorištu HRT-a.

Mariachi Los Caballeros interpretiraju mariachi glazbu na najbolji mogući način, u skladu sa specifičnostima tog zanimljivog stila, ali i intenzivnim radom na vlastitoj prepoznatljivosti i identitetu. Drugim riječima, stvaraju vlastite aranžmane, a da pritom nimalo ne zapostavljaju tradicionalni mariachi stil po kojem su poznati i u Meksiku.

U svojem bogatom koncertnom djelovanju bilježe i suradnju s brojnim svjetskim umjetnicima kao što su Ramón Vargas, Plácido Domingo, Baltazar Juárez, Monika Leskovar, Stefan Milenković, Los Lobos i mnogi drugi.

Mariachi Los Caballeros

Mariachi Los Caballeros

Foto: Tomislav Čuveljak / promo

Program koncerta Sunčana strana Prisavlja: HRT za HGZ, sastavljen je od popularnih skladbi poput: Amor, Amor, Adelita, Las Mañanitas, Granada, Cielito Lindo, La Cigara, Como Quien Pierde Una Estrella, Cuando Calienta El Sol, Guantanamera, ali i tradicionalnih songova.

Njihovi gosti, ovoga hvalevrijednog projekta, su Barbara Suhodolčan (sopran), Nina Čorić (vokal) i Domagoj Dorotić (tenor).

Mariachi Los Caballeros su Ivan Androić (vihuela, glas), Petar Haluza (violina, glas), Tomislav Vitković (violina, glas), Ivan Zovko (violina, glas), Luka Magdalenić (violina, glas), Martin Češnjak (violina, glas), Leonel Salazar (vihuela, glas), Adrijan Humaan (gitara, glas), Hrvoje Cicvarić (guitarron), Krešimir Fabijanić (truba, glas), Zvonimir Lazar (truba, glas) i Franjo Vinković (truba, glas).

Redatelj prijenosa je Danko Volarić, a urednica Snježana Nožinić.

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!