Jazz orkestar HRT-a izvodi glazbu Indexa

07.07.2022.

14:46

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: Marija Štilinović / HRT

U trećoj sezoni projekta Sunčana strana Prisavlja Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera pripremio je novu poslasticu na ljetnoj open-air pozornici! Koncert je snimljen 24. lipnja, a emitiramo ga u nedjelju, 17. srpnja, na Prvom programu HTV-a u 21:05. 

Naime, zahvaljujući znalačkim aranžmanima i dojmljivim orkestracijama napravljenim upravo za ovu priliku, uz moćni zvuk i virtuoznu izvedbu orkestra pojačanoga gudačima i vokalnim gostima, u novom je svjetlu predstavljena glazba najdugovječnije i najznačajnije pop rock ex-yu grupe Indexi.

video thumb

- Moja ideja da radim tribute Indexima dolazi iz najranijeg djetinjstva. Majka nas je učila slušati klasičnu glazbu, a tata je bio taj koji je u uho stavljao i druge žanrove. Od Rolling Stonesa, Arethe Franklin, Ray Charlesa, Blood, sweat and tears do Jimmy Hendrixa. Uvijek je pričao kako je početkom 70tih išao na koncert Indexa u pulski "Patinaggio" tada su im predgrupa bili neki klinci, za koje je odmah pomislio da će biti dobra grupa. Ti klinci su danas Bijelo dugme. Tek su počinjali u to vrijeme. Naravno, da takve priče nam cijeli život ostaju u glavi, pa je bilo samo pitanje vremena kada će se dogoditi upravo to što se dogodilo. Jazz orekstar HRTa radi tribute jednom od najvećih grupa s ovih prostora, Indexima, istaknuo je Miron Hauser.  

Miron Hauser, Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, Jazz orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Uz Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Marka Kutlića, Elvira Bandića, Mahira Kapetanovića i Stjepana Lacha pred prepunim gledalištem prisavske livade izvedene su kultne skladbe poput "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Ti si mi bila u svemu naj naj naj", "Bacila je sve niz rijeku" ili "Jutro će promijeniti sve". 

Galerija
Iva Šulentić, Ivan Vukušić, Foto: Marija Štilinović/HRT
Stjepan Lach, Bruna Oberan, Sabrina Hebiri, Foto: Marija Štilinović/HRTMiron Hauser, Jazz orkestar HRT-a, Foto: Marija Štilinović/HRT
Galerija
Sabrina Hebiri, Marko Kutlić, Mahir Kapetanović, Foto: Marija Štilinović/HRT
Marko Kutlić, Jazz orkestar HRT-a, Foto: Marija Štilinović/HRTElvir Bandić, Jazz orkestar HRT-a, Miron Hauser, Foto: Marija Štilinović/HRT

Voditelji su dobro nam poznata i rado viđena TV lica Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Redatelj je Danko Volarić, a urednica je Melanija Pović Jagarinec ističe: - Energija je bila nevjerojatna i cijelu večer je samo rasla. Bio je to nezaboravan koncert u kojem nas je Jazz orkestar HRT-a, pojačan gudačima i najboljim glasovima mlađe generacije pod vodstvom dirigenta Mirona Hausera proveo kroz glazbeno stvaralaštvo i priču o kultnoj sarajevskoj grupi Indexi. Iako su Indexi osnovani prije šezdeset godina, njihova glazbena riznica na gubi na vrijednosti, a novi aranžmani koji su pisani upravo za ovu priliku, donijeli su novu dozu svježine koju je generacijski vrlo različita publika na prisavskoj livadi s oduševljenjem prepoznala. S jedne strane bezvremenski Indexi, a s druge Jazz orkestar HRT-a koji je svojom maestralnom izvedbom još jednom pokazao svoju snagu i nevjerojatnu umjetničku razinu.

Osim na Prvom programu HTV-a, koncert Jazz orkestar HRT-a izvodi glazbu Indexa moći ćete pratiti i na našoj multimedijskoj platformi HRTi u čijoj videoteci se nalaze i emitirani sadržaji Sunčane strane Prisavlja iz prethodnih godina. 

Videoteka platforme HRTi

Videoteka platforme HRTi

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!