Sunčana strana Prisavlja - koncert grupe Pips, Chips & Videoclips

26.09.2022.

14:27

Autor: HRT

Pips, Chips & Videoclips

Pips, Chips & Videoclips

Foto: Dario Njavro / HRT

U subotu 8. listopada na Drugom programu u 19:05 prikazujemo snimku koncerta grupe Pips, Chips & Videoclips održanog u sklopu Sunčane strane Prisavlja. 

Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Istodobno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava. Na sceni su od početka 90-ih te imaju bogatu diskografsku i koncertnu povijest. Širok raspon utjecaja nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Dubravkovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.

Snimili su osam hvaljenih albuma: Shimpoo Pimpoo (1993.), Dernjava (1995.), Fred Astaire (1997.), Bog (1999.), Drveće i rijeke (2003.), Dokument (izštekani session 2005.), Pjesme za gladijatore (2007.) i Walt (2013.) Aktivno snimaju i dalje, a najnoviji singl "Nikad pa ni tad" nastavio je niz koji su započeli "Kung Fu lekcije", "Jacques Cousteau", "3PM", "Tek da nas podsjeti" i "K1".

Ovaj vrhunski i atraktivan bend čine: Dubravko Ivaniš - vokal, Ivan Božanić - gitara, Viktor Slamnig - bas, Pavle Gulić - bubanj, Zdeslav Klarić - klavijature i Krunoslav Tomašinec - gitara/harmonika.

"Bi li ili ne bi", "Plači", "Ljeto 85", "Narko", "Malena", "Poštar lakog sna", "Gume na kotačima" samo su neke od pjesama s kojima vas Pips Chips & Videoclips čeka na Sunčanoj strani Prisavlja.

Režija Siniša Bulajić, a urednica Snježana Nožinić.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!