Sunčana strana Prisavlja: Noć mjuzikla

05.07.2022.

11:45

Autor: HRT

Vanda Winter i Marko Braić

Vanda Winter i Marko Braić

Foto: Marija Štilinović / HRT

"Sunčana strana Prisavlja" u nedjelju, 24. srpnja, na Prvom programu HTV-a od 21:05 donosi najljepše glazbene priče za ljubitelje mjuzikla i one koji će to tek postati! Volite li mjuzikl, ne propustite noć u kojoj "tko pjeva i pleše, zlo nikad ne misli"... U kojoj "fantomi iz opere" postaju "slavni pjesnici"... Noć u kojoj je "život cabaret", a odzvanja "sav taj jazz"... Noć koja bliješti kao "briljantin" i u kojoj su "naše pjesme, naši snovi".

video thumb

Sjajan glazbeno-plesni program "Noć mjuzikla" sastavljen je od niza točaka poznatih svjetskih i domaćih mjuzikl naslova, a sve u pratnji Simfonijskog i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije kojim ravna dirigent Krešimir Batinić.

Galerija
Mia Dimšić, Foto: Marija Štilinović/HRT
Jacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRTSandra Bagarić i Kristijan Beluhan, Foto: Marija Štilinović/HRTIgor Barberić, Foto: Marija Štilinović/HRTGelato Sisters, Foto: Marija Štilinović/HRTIgor Barberić, Foto: Marija Štilinović/HRTIvana Kindl i Jacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRT

Svoje jedinstvene intepretacije u ovoj glazbenoj priči suvereno su iznijeli - Marko Braić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Jacques Houdek, Sandra Bagarić, Igor Barberić, Mia Dimšić, Igor Drvenkar, Tara Thaller, Maja Bajamić, Vladimir Garić, Lorena Bućan, Kristijan Beluhan, Ivana Kindl, Gelato Sisters, Roko Blažević.

Galerija
Jacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRT
Roko Blažević, Foto: Marija Štilinović/HRTIgor Drvenkar, Foto: Marija Štilinović/HRTMarko Braić, Foto: Marija Štilinović/HRTTara Thaller, Foto: Marija Štilinović/HRTIgor Barberić, Foto: Marija Štilinović/HRTMia Dimšić, Foto: Marija Štilinović/HRTIgor Drvenkar, Foto: Marija Štilinović/HRT

Glazbeni producent je Josip Cvitanović, scenarij potpisuju Elizabeth Homsi i Boško Picula, redateljsku palicu drži Tihomir Žarn, a urednica emisije je Elizabeth Homsi.

- Kao profesionalnom ljubitelju mjuzikla veliko mi je veselje bilo prihvatiti dani mi zadatak od moje šefice gđe Marije Nemčić da uredim i osmislim emisiju o mjuziklu, te da se u svom promišljanju odmaknem od poznate nam televizijske koncertne forme. Odmah sam krenula u razradu koncepta objedinjavanjem mjuzikl elemenata – glumu, ples i pjevanje - jer mjuzikl je najljepša ujedno i najzahtjevnija kazališna forma koja objedinjuje upravo ta tri elementa, a koja su za televizijsku produkciju izuzetno zahvalna i televizična. Cilj mi je bio dobiti jedinstvenu kontinuiranu priču koja svim svojim elementima podsjeća na kazališni mjuzikl – evocira kazališnu pozornicu i odiše ozračjem mjuzikla, istaknula je urednica Elizabeth Homsi.

Galerija
Danijela Pintarić i Marko Braić, Foto: Marija Štilinović/HRT
Jacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRT

- U tome mi je uz pomno promišljeni glumačko-solistički cast uvelike pomogao i izbor glumca za svestranu ulogu majstora ceremonije koji nas vodi kroz cijelu priču, a koju je odlično odigrao i u njoj objedinio sve svoje talente glume, plesa i pjevanja - našim gledateljima već dobro poznati i omiljeni glumac Marko Braić. Cijelu zamišljenu priču i uredničku viziju svojom režijom na mali ekran prenio je televizijski redatelj Tihomir Žarn. Mogu reći da smo uspješno realizirali zamišljeno te da smo dobili raskošno isproduciranu Mjuzikl kazališnu priču u kojoj će ne sumnjam svi gledatelji doista uživati, dodala je Homsi.

Galerija
Maja Bajamić, Foto: Marija Štilinović/HRT
Marko Braić i Ivana Kindl, Foto: Marija Štilinović/HRTJacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRTVanda Winter i Marko Braić, Foto: Marija Štilinović/HRTDanijela Pintarić i Marko Braić, Foto: Marija Štilinović/HRTLorena Bućan i Vladimir Garić, Foto: Marija Štilinović/HRTMarko Braić i Maja Bajamić, Foto: Marija Štilinović/HRTIvana Kindl i Jacques Houdek, Foto: Marija Štilinović/HRT

Čeka vas prekrasna večer plesa, zabave i glazbe na Sunčanoj strani Prisavlja uz "Noć mjuzikla" i Hrvatsku radioteleviziju.

Osim na Prvom programu HTV-a, "Noć mjuzikla" moći ćete pratiti i na našoj multimedijskoj platformi HRTi u čijoj su videoteci i emitirani sadržaji "Sunčane strane Prisavlja" iz prethodnih godina.

Videoteka platforme HRTi

Videoteka platforme HRTi

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!