Sunčana strana Prisavlja: Plesom u bolje sutra

04.08.2021.

13:59

Autor: HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Na Sunčanoj strani Prisavlja plesat će se čitavu večer 12. kolovoza, jer je emisija uoči koncerta Nene Belana posvećena suvremenoj plesnoj umjetnosti. Emisija počinje u 20:05 na Trećem.


U 60-minutnoj emisiji gostovat će poznati i manje poznati plesači, a voditeljice Ana Anzulović, Vesna Mimica i Maja Njirjak otvorit će teme koje okupiraju plesnu zajednicu, od povratka u ''staro normalno'' do novih formi i plesnih ostvarenja poput povratka kultnog Podmlatka Studija za suvremeni ples.

Uz plesni video koji je ekskluzivno za Hrvatsku radioteleviziju podijelila Nika Lilek, članica čuvenog izraelskog Kibbutz plesnog ansambla, s publikom i gledateljima upoznat će se i Diego Siquiera, a po već ustaljenoj tradiciji ovogodišnje Sunčane strane Prisavlja gledamo plesni video koji je snimljen u prostorijama Hrvatske radiotelevizije.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Naime, plesači su dobili priliku zaplesati na Prisavlju, na mjestima na kojima ples još nije bio, a ovoga je puta riječ o plesačicama Zagrebačkog plesnog ansambla Margareti Firinger i Jovani Zelenović, koje su insert iz svoje premijerne predstave ''Imam te'' izvele na kultnom prisavskom ''Trgu'', koji je do prije par godina bio nezaobilazno mjesto susreta i druženja HRT-ovaca, a danas je tek mjesto prolaza.

Redatelj emisije je Danko Volarić, a urednice su Maja Njirjak i Ana Anzulović.

Urednica koncerta je Snježana Nožinić, producentica emisije Margita Pandžić, a producent koncerta Filip Marešić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!