Pozitivan stav - koncert TBF-a i Jazz orkestra HRT-a

15.09.2021.

10:35

Autor: HRT

TBF

TBF

Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL

Za završnicu ovoljetne Sunčane strane Prisavlja Jazz orkestar HRT-a priprema pravu poslasticu - nastup sa sastavom The Beat Fleet, poznatijim kao TBF! Zbog loših meteoroloških uvjeta koncert koji je prvotno planiran s publikom na otvorenom preseljen je u studio HRT-a, te zbog aktualnih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH za javna događanja u zatvorenom prostoru ovaj koncert na žalost ne može biti otvoren za širu javnost. Izravan prijenos koncerta u petak 17. rujna u 21:40  možete pratiti na Trećem programu HTV-a.

video thumb

Članovi benda svoje su brojne hitove prepustili u ruke iskusnim i nadahnutim aranžerima - Bruni Matić, Darku Sedak-Benčiću, Hrvoju Kralju i Hrvoju Štefaniću - pa ćemo ih imati prigodu slušati u novom, nešto drugačijem izdanju. Dakako, u izvedbi članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera pridružit će se i cijeli sastav TBF-a: Aleksandar Antić (glavni i prateći vokal), Mladen Badovinac (glavni i prateći vokal), Luka Barbić (glavni i prateći vokal, sampleovi, klavijature), Nikša Mandalinić (gitara), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikola Vidović (bubnjevi).

Bend nastao u Splitu 1990., koji svoje početke vezuje uz hip hop razvio je vlastiti, jedinstveni i prepoznatljivi stil koji spaja različite, naizgled udaljene žanrove, od hip hopa i funka preko popa i rocka do klapskog pjevanja.

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: HTV / HRT

Skeniranje i kritika društveno-političkih zbivanja, prikaz svakodnevice, nepogrešivi osjećaj za mentalitet sredine iz koje potječu i suvremena zbivanja, dojmljivi tekstovi, vrhunska produkcija i svirke uživo na kojima ne zaziru od predstavljanja poznatih pjesama u novome ruhu učinili su ih jednom od najvećih glazbenih atrakcija s ovih prostora čiji nastupi pružaju sveobuhvatno iskustvo.

Od prvog studijskog albuma, Ping-pong: umjetnost zdravog đira iz 1997., na koji će nas podsjetiti pjesme Malo san maka i 3-logija jada te drugog, Uskladimo toplomjere (2000.), koji je proglašen hrvatskim albumom godine, što su potvrdile brojne nagrade i hitovi poput Pljačke, Genija i Odjeb je lansiran, preko hitova Alles Gut i Nostalgična s albuma Maxon Universal (2004.) te Smak svita i Lud za njom s albuma Galerija Tutnplok (2007.) do Uvik kontra, Grad spava i Mater s albuma Pistaccio Metallic (2011.) te Krist s albuma Danas, sutra iz 2015. - TBF nam u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a nudi presjek svojega bogatog stvaralaštva i obećava jedinstveni glazbeni doživljaj.

Koncert možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte dio s probe održane u četvrtak, 16. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!