Sunčana strana Prisavlja: Prožimanja umjetnosti ususret 9. Festivalu svjetske književnosti

29.08.2021.

13:11

Autor: HRT

Dubravko Ivaniš Ripper

Dubravko Ivaniš Ripper

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

Uoči Festivala svjetske književnosti i u skladu s Godinom čitanja u fokusu Sunčane strane Prisavlja je knjiga i njezino prožimanje s drugim umjetnostima. Emisija je na rasporedu u ponedjeljak, 30. kolovoza, u 20:05 na Trećem programu HTV-a, a možete je pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Emisija Sunčana strana Prisavlja: Uoči Festivala svjetske književnosti  - 30. kolovoza na Trećem

Emisija Sunčana strana Prisavlja: Uoči Festivala svjetske književnosti - 30. kolovoza na Trećem

Foto: Festival svjetske književnosti / promo

Frontmen Pipsa, Chipsa & Videoclipsa Dubravko Ivaniš Ripper neće nastupiti kao roker, već kao pisac te uz pisca i urednika Andriju Škaru predstaviti svoju prvu knjigu "45". Zapjevat će nam mlada kantautorica Nina Bajsić te ispričati kako se kazalište, književnost i glazba susreću u njezinu radu. Koje mjesto likovnost zauzima na važnom književnom festivalu, zna dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak.

Monika Herceg

Monika Herceg

Foto: promo / Anto Magzan

Jedna od naših najvažnijih suvremenih pjesnikinja Monika Herceg otkrit će nam kako književnost može biti terapija. Program Festivala svjetske književnosti najavit će programski direktor Seid Serdarević, a za kraj emisije podsjetit ćemo da nas uskoro očekuje završni blok 31. Muzičkog biennala Zagreb.

Kako se odgaja nova publika za suvremenu glazbu, u razgovoru otkrivaju voditeljice bijenalskih programa "Svirkaonica" i "MBZ KIDZ", Lucija Stanojević i Nina Čalopek, a emisiju zaključuje Trio Illyrica izvedbom Makova Nokturna posvećenog djeci.

Urednice emisije su Jana Haluza i Lidija Lacko Vidulić, voditeljice su Anja Cerar, Jana Haluza i Lidija Lacko Vidulić, a redatelj Tihomir Žarn.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!