Sunčana strana Prisavlja - Opera pod zvijezdama

14.06.2022.

14:22

Autor: HRT

Opera pod zvijezdama

Opera pod zvijezdama

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Treću godinu zaredom Hrvatska radiotelevizija svoje dvorište pretvara u jedinstvenu glazbenu pozornicu! Novo izdanje Sunčane strane Prisavlja počinje na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe u utorak 21. lipnja, i to programom koji je odavno postao zaštitni znak klasike na HTV-u, omiljenim gala koncertom pod nazivom Opera pod zvijezdama. Na programu su najljepše arije, dueti, zborovi, uvertire i intermezza probrani iz opera i opereta Glinke, Verdija, Puccinija, Saent-Säensa, Offenbacha i Nicolaija. Za dolazak na koncert pijavite se ovdje - i požurite, broj posjetitelja je ograničen!

Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a, Trećem programu Hrvatskoga radija i multimedijskoj platformi HRTi


Na prisavskoj pozornici 21. lipnja pojavit će se pjevači koji već suvereno kroče zvjezdanim stazama glazbenog kazališta, zajedno s onima koji su tek poletjeli prema opernom nebu. Uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će proslavljeni solisti: Lana Kos, Jelena Kordić i Ante Jerkunica te dvoje mladih, uspješnih i sve traženijih umjetnika Darija Auguštan i Filip Filipović.

Koncertom će ravnati maestro Ivo Lipanović, a kroz brojeve u kojima se vrtlože emocije i smjenjuju ljubav, strast, drama, užitak, očaj... vodit će nas osoba zbog koje su mnogi ostali i postali ljubitelji opere - Dražen Siriščević.

Režiser je Danko Volarić, producenti Jurica Bošković, Tihomir Štivičić i Iva Šivak, a urednica Ivana Kocelj

Opera pod zvijezdama, arhivska fotografija

Opera pod zvijezdama, arhivska fotografija

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!