Sunčana strana Prisavlja: Tribute to Dino Dvornik, snimka

15:21 / 02.10.2021.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U nedjelju 3. listopada u 20:05 na Trećem programu prikazujemo snimku koncerta  Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik održanog 9. rujna u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja. Prošlo je trinaest godina od preranog odlaska Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde.

Pjevač, izvođač, skladatelj, tekstopisac, producent - sve je to objedinjavao Dino Dvornik u svojoj jedinstvenoj stvaralačkoj osobnost. I još više: kao multiinstrumentalist, autor i aranžer svojom je glazbom postavio nove standardne, kreativno i vješto kombinirajući muzikalnost, humor, plesne ritmove i stilove, kao i tehnološke inovacije u skladu sa svjetskim dostignućima.

Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik

Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik

Foto: Sunčana stranu Prisavlja / HRT

Od prvog samostalnog studijskog albuma naslovljenog jednostavno Dino Dvornik, preko suradnji sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, Josipom Lisac, Rambom Amadeusom, Davorom Gopcem, Songkillersima i mnogim drugima, do posljednjeg, sedmog studijskog album Pandorina kutija i posmrtno dodijeljenog Porina za životno djelo, stvaralaštvo Dine Dvornika ostavilo je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i trajno se upisalo u kolektivnu svijest generacija, i onih koje su s Dinom odrastale, i onih budućih.

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Počast njegovoj ostavštini odaje Jazz orkestar HRT-a izvedbama hitova koji su do danas stekli status antologijskih, kao što su Pelin i med, Ti si mi u mislima, Ella-ee, Ja bih preživio, Zašto praviš slona od mene, Jače manijače, Ljubav se zove imenom tvojim, i mnogih drugih. U interpretaciji, Jazz orkestru HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera pridružuju se gosti: Nina Badrić, Ervin Baučić, Sabrina Hebiri, Helena Bastić, Valerija Nikolovska, Marko Kutlić, Mario Huljev, Nikola Marjanović i Ivana Kindl.

Snimku koncerta možete pratiti i putem multimedijske platforme HRTi. U videoteci platforme dostupni su sadržaji održani u sklopu projekta Sunčane strane Prisavlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!