Sunčana strana Prisavlja: Zbor HRT-a izvodi pjesme grupe Queen

23.06.2021.

22:04

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja 27. lipnja

Sunčana strana Prisavlja 27. lipnja

Foto: A KIND OF MAGIC / Zbor HRT-a izvodi Queen

U nedjelju, 27. lipnja Sunčana strana Prisavlja donosi spektakularan koncert Zbora HRT-a, koji će izvoditi uspješnice grupe Queen. Prijenos pratite od 21 sat na Trećem programu i platformi HRTi.Sunčana strana Prisavlja idealna je scena za susrete različitih žanrova. U ovom slučaju šef-dirigent Zbora HRT-a, maestro Tomislav Fačini, odlučio je predstaviti najpoznatiji dio repertoara pjesama legendarne britanske rock grupe Queen u zborskom aranžmanu. U pomoć je pozvao riječkog skladatelja i aranžera Olju Dešića s kojim je podijelio aranžerski posao 13 skladbi iz pjesmarice Queena.

Kultna britanska grupa Queen ubraja se među najveće, najuspješnije, najutjecajnije i najprodavanije svjetske glazbenike. Njihovo je stvaralaštvo bezvremensko, a koliko je slojevito i neiscrpno posvjedočit će aranžmani Tomislava Fačinija i Olje Dešića nekih od najvećih hitova, među kojima su Breakthru, Don't Stop Me, The Game, Love Of My Life, Seaven Seas Of Rhye, Somebody To Love, A Kind Of Magic, Who Wants To Live Forever…

S obzirom da su i sami članovi grupe Queen veliku pažnju poklanjali višeglasju, vokalnim harmonijama i zborskom zvuku, logično je da ih izvode članovi Zbora HRT-a, uz za ovu prigodu okupljeni band.

Zbor HRT-a, nakon cijele godine suzdržavanja muziciranja zbog epidemioloških mjera, prvi puta nakon cijele sezone nastupa u sastavu od čak 32 pjevača. Kako pjevaju ipak rock pjesme, u pratnji im je rock bend koji čine instrumentalisti-gosti: bubnjar Marko Duvnjak, gitarist Zlatko Bebek i klavijaturist Marko Petrović. Instrumentalni dio čine i aranžeri, Olja Dešić na bas-gitari i Tomislav Fačini na klavinovi.


Voditelji: Željko Tomac i Jana Haluza
Redateljica: Mirena Stijačić
Producent: Filip Marešić
Urednica: Jana Haluza


Prijave za ovaj koncert više nisu moguće, jer je popunjen sav kapacitet, stoga ne propustite prijenos glazbene čarolije sa Sunčane strane Prisavlja!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!