11:05 / 07.09.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja: Zvijezde ljeta

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: HTV / HRT

U četvrtak, 9. rujna, u 20.05 na Trećem programu HTV-a prenosimo emisiju koja se održava na otvorenoj pozornici u dvorištu HRT-a, u sklopu uspješnog projekta Sunčana strana Prisavlja, a u kojoj mozaično ispreplećemo teme iz svijeta glazbe, književnosti i filma na temu Zvijezde ljeta.

U Godini čitanja naglasak je na pisce, tim više što je u tijeku 9. Festival svjetske književnosti s kojega nam u emisiju stižu njegove zvijezde, posebni gosti, dvojica pjesnika i esejista iz inozemstva: Nijemac Jan Volker Röhnert i Slovenac Boris A. Novak.

Iz svijeta glazbe, s nama su na podiju članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije koji su se upravo vratili s gostovanja u Rumunjskoj, na slavnom glazbenom Festivalu "George Enescu", a svoja svjedočanstva će oplemeniti djelima Francesca Sponge Uspera i Gioacchina Rossinija.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Prisjetit ćemo se u prilozima i ovoljetnih koncerata sopranistice Diane Damrau i gitarista Petrita Çekua u Dubrovniku te Ive Pogorelića u Zagrebu. U našem fokusu su i oni najmlađi ljubitelji filma: najavit ćemo i 13. Festival prava djece uz predsjednicu Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti "Alternator", Anu Žnidarec Čučković.

Voditeljice su Anja Cerar i Jana Haluza. Redatelj je Siniša Bulajić, urednice Ana Anzulović i Jana Haluza, a producent Tihomir Štivičić.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. Nakon nje slijedi prijenos koncerta Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik u izvedbi Jazz orkestra HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!