15:28 / 19.05.2021.

Autor: HRT

Susret u dijalogu

Nedjelja, 30. svibnja na Četvrtom

Nedjelja, 30. svibnja na Četvrtom

Foto: Susret u dijalogu / HRT

U nedjelju, 30. svibnja na Četvrtom programu u 14:10 pogledajte novo izdanje emisije Susret u dijalogu.

Nedavno je obilježen 55. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije. Papa Franjo u središte promišljanja stavlja istraživačko novinarstvo. Upozorava na opasnost uvijek jednake informacije i potiče da se ide tamo kamo nitko ne ide. Smatra da je važno imati veću sposobnost razlučivanja preuzimajući odgovornost u širenju sadržaja.

Kako na taj Papin poziv odgovaraju novinari vjernici? Kakav doprinos komunikaciji u Crkvi i društvu daju katolički mediji? Kako se nose s neprimjerenom komunikacijom na društvenim mrežama? Kako je pandemija utjecala na sredstva društvene komunikacije? Kako posredovati poruku Crkve u javnom medijskom servisu?

U emisiji gostuju: predsjednica Hrvatskog društva katoličkih novinara Suzana Peran, dugogodišnji novinar Hrvatske radiotelevizije i dobitnik nagrade za životno djelo Hrvatskog društva katoličkih novinara Neno Kužina i prvi urednik Religijskog programa na HTV-u pater Tonči Trstenjak.

Urednica je Blaženka Jančić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!