14:12 / 04.03.2021.

Autor: HRT

Susret u dijalogu: 8 godina pontifikata pape Franje

Nedjelja, 14. ožujka na Četvrtom

Nedjelja, 14. ožujka na Četvrtom

Foto: Susret u dijalogu / HRT

U nedjelju, 14. ožujka na Četvrtom programu u 14:10 pogledajte emisiju  Susret u dijalogu: 8 godina pontifikata pape Franje. 

Iza pape Franje osam je godina pontifikata. U emisiji govorimo o njegovom posjetu Iraku - prvom apostolskom putovanju od početka pandemije koje je, kao i njegovo dosadašnje djelovanje, obilježeno porukama bratstva među ljudima.


Razgovaramo o njegovoj posljednjoj enciklici Fratelli tutti, kako vodi Crkvu u vrijeme pandemije kronavirusa, koliko je uspio u promicanju međureligijskog dijaloga, na koji način se približio siromašnima i marginaliziranima i zašto želi jaku Crkvu upravo među onima najslabijima.

Gosti emisije su: teolog dr. sc. Tomislav Kovač, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i vlč. Dragutin Goričanec, župnik u župu Završje i predsjednik Humanitarne udruge Job.

Urednica je Blaženka Jančić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!