Šutnja - nova kriminalistička serija Dalibora Matanića

17.02.2022.

14:26

Autor: HRT

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Foto: serija Šutnja / Drugi plan

Novu kriminalističku seriju Šutnja započinjemo s prikazivanjem od ponedjeljka 7. ožujka u 21:05 na Prvom programu HTV-a. Šesterodijelna serija donosi potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom roblju, nastalu prema romanima Drage Hedla, a u režiji Dalibora Matanića. 

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Foto: serija Šutnja / Drugi plan

Prije početka emitiranja serije Šutnja koja je jednim dijelom snimljena u Kijevu s ukrajinskim kolegama, ekipa serije uputiti će ukrajinskim prijateljima i kolegama riječi podrške te još jednom osuditi krvavu rusku agresiju koja prijeti uništenjem ne samo ljudskih života već i uništenjem svih civilizacijskih vrijednosti. Sada, suočeni s nepojmljivom prijetnjom, ne smijemo šutjeti već moramo govoriti glasno. U protivnom će nas šutnja odvesti u potpunu tamu.

video thumb

Dramska serija Šutnja, nastala u suradnji HRT-a i produkcijske kuće Drugi plan, uvrštena je u prestižni program Berlinale Series Market, koji, prema riječima organizatora, predstavlja izbor projekata iznimne umjetničke kvalitete i velikog tržišnog potencijala. Uz HRT i Drugi plan, serija je rađena u koprodukciji s njemačkim Beta Filmom, ruskom Star Mediom, ukrajinskim streaming servisom OLL.TV, a kao ko-producent projektu se na kraju pridružio i njemački javni servis ZDF/Arte.

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Foto: serija Šutnja / Drugi plan

Scenarij za seriju napisao je Marjan Alčevski, producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, a režiju potpisuje Dalibor Matanić. U glavnim ulogama nastupaju poznata ukrajinska glumica Ksenija Mishina, Goran Bogdan, Darko Milas, Sandra Lončarić, Leon Lučev, Zlatko Burić i brojna druga poznata glumačka imena. 

Prva sezona šestodijelne serije snimana je od ožujka do lipnja 2021. na lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Kijevu, u Ukrajini.

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom

Foto: serija Šutnja / Drugi plan

1. epizoda: Jedna se djevojka utopila u Dravi u Osijeku. Ništa ne ukazuje na nasilnu smrt, ali vrlo je mlada i nitko ne zna tko je ona. Policijski inspektor Vladimir Kovač pokušava otkriti je li to bio nesretan slučaj ili je ubijena. Za slučaj se zainteresira i lokalni novinar Stribor Kralj. Olga, supruga lokalnog moćnika Ivana Horvatića, odlazi u Kijev nadgledati i sudjelovati u gala primanju radi prikupljanja sredstava za Zakladu za djecu, koju vodi. Nakon večernjeg primanja od sestre Aline sazna da je njezina nećakinja Katja nestala...

Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenograf Ivo Knerzović, kostimografkinja Sanja Šeler, a majstor maske Sanja Rivić

Urednica serije je Jasmina Božinovska Živalj. 

Galerija
Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom , Foto: serija Šutnja/Drugi plan
Ponedjeljak, 7. ožujka na Prvom , Foto: Šutnja/serijaDalibor Matanić , Foto: sa snimanja serije Šutnja/Drugi planLeon Lučev, Dalibor Matanić i Goran Bogdan, Foto: sa snimanja serije Šutnja/Drugi plan

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!