Svečana dodjela nagrada 69. Pulskog filmskog festivala, prijenos

11.07.2022.

16:37

Autor: HRT

Pula film festival, arhivska fotografija

Pula film festival, arhivska fotografija

Foto: Sasa Miljevic / Pixsell

U subotu 23. srpnja na Prvom programu u 21:40 prenosimo svečanu dodjelu nagrada 69. Pulskog filmskog festivala.

Šezdeset i devet godina prošlo je od 1954. godine u kojoj je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu. Posljednje festivalske večeri doznat ćemo koji su filmovi ove godine bili najbolji.

69. Pulski filmski festival

69. Pulski filmski festival

Foto: promo / promo

Uz to Ocjenjivački sudovi ove su godine međunarodni pa žirijem koji odlučuje o hrvatskom programu, primjerice, predsjeda austrijski oskarovac Stefan Ruzowitzky.  Osim filmova u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, i ove godine na Pulskom filmskom festivalu publika je uživala u projekcijama filmskih klasika, ali i posebnim projekcijama najboljih europskih filmova, te filmova za djecu i mlade.

Kroz program Svečane dodjele nagrada provest će nas Iva Šulentić i Ivan Vukušić, ugođaj će svojom glazbom upotpuniti istarska kantautorica Elis Lovrić, a vi najuzbudljiviju večer festivala i ove godine možete pratiti u prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Pulska Arena

Pulska Arena

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

- Pulski filmski festival najstariji je nacionalni filmski festival na svijetu kao i jedna od najvećih manifestacija u Hrvatskoj uopće, ima jednu od najvećih filmskih pozornica na svijetu ujedno je i najposjećeniji. Drago mi je da i ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) izravno prenosi svojim gledateljima i ljubiteljima filmske kulture najuzbudljiviju večer festivala jer Pulski filmski festival iznimno je važan na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire i opravdano traje već punih 69 godina, istaknula je urednica prijenosa Koraljka Kirinčić.

Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić.  

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.  

69. Pulski filmski festival

69. Pulski filmski festival

Foto: promo / promo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!