Svi kažu volim te

28.06.2021.

09:39

Autor: HRT

Utorak, 29. lipnja na Trećem

Utorak, 29. lipnja na Trećem

Foto: Svi kažu volim te / film

U utorak 29. lipnja na Trećem programu u 22:30 ne propustite mjuzikl "Svi kažu volim te"  koji je napisao i režirao Woody Allen.

Galerija
Utorak, 29. lipnja na Trećem , Foto: Svi kažu volim te/film
Utorak 29. lipnja na Trećem , Foto: Svi kažu volim te/film Utorak, 29. lipnja na Trećem , Foto: Svi kažu volim te/film

Dandridgeovi su imućna i liberalna newyorška obitelj kojoj su na čelu bračni par Bob i Steffi, a uz njihovu zajedničku djecu - Skylar, Scotta i Lauru, Steffi još ima kćer Djunu zvanu DJ iz veze s Joeom Berlinom.

Joe i Steffi ostali su u dobrim odnosima, a svi znaju da je Joe u Steffi još uvijek zaljubljen. Njegove veze s drugim ženama redovito završavaju neuspjehom, no za boravka u Europi upozna mladu i lijepu Amerikanku Von.

Istodobno, Skylar, koji bi se trebala uskoro vjenčati s pristalim mladićem Holdenom, na užas svojim roditelja zaljubi se u uvjetno oslobođenog kriminalca Charlesa Ferryja... 

Utorak, 29. lipnja na Trećem

Utorak, 29. lipnja na Trećem

Foto: Svi kažu volim te / film

U osamdesetima Woody Allen imao je izrazito plodno razdoblje, tad su nastali neki od njegovih najboljih filmova (Zelig, Broadwayski Danny Rose, Purpurna ruža Kaira, Hannah i njezine sestre), no i u devedesetima, nakon kraće krize, Allen je snimio niz izvanrednih ostvarenja (Meci iznad Broadwaya, Moćna Afrodita, Razarajući Harry). Među njima posebno mjesto zauzima "Svi kažu volim te", prvi i za sad jedini, posve neočekivani mjuzikl u Allenovu opusu, rađen po uzoru na klasične hollywoodske mjuzikle nastajale između tridesetih i pedesetih godina.

Utorka, 29. lipnja na Trećem

Utorka, 29. lipnja na Trećem

Foto: Svi kažu volim te / film

Uz Woodyja u glumačkoj ekipi nalazi se niz velikih imena, spomenimo samo Julia Roberts, Edward Norton, Drew Barrymore, Goldie Hawn, Alan Alda, Natalie Portman, Lukas Haas i Tim Roth. Scenarist i režiser je Woody Allen.

"Svi kažu volim te" nominiran je za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma (mjuzikl/komedija), te za Europsku filmsku nagradu u međunarodnoj izvaneuropskoj konkurenciji.

Film EVERYONE SAYS I LOVE YO snimljen je 1996. godine.

Urednik je Igor Tomljanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!