09:36 / 29.05.2021.

Autor: HRT

Svijet jazza: N O I S E

Četvrtak, 3. lipnja na Trećem

Četvrtak, 3. lipnja na Trećem

Foto: Svijet jazza: Noise / HRT

U četvrtak 3. lipnja na Trećem programu HTV-a u 21:30 emitiramo novo izdanje emisije Svijet glazbe – N O I S E.

Mlada zagrebačka bubnjarica i skladateljica Bruna Matić nastupila je 18. svibnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije u dvorani kina Studentskog centra u Zagrebu. Tom je prigodom praizvedena njezina suita Noise, za bubanj i orkestar, složena višestavačna skladba koju je autorica, baš kao i prateći, sastavni videomaterijal pripremala posljednje dvije godine.

video thumb

Problematizirajući stvarni, ekološki problem buke, upozoravajući na sveprisutnost neželjenih zvukova i ukorijenjenost buke u društvu u kojem živimo, pokazala je da ta ista buka, kao neizostavni dio našeg života, može biti i sastavni dio glazbe.

Bruna Matić dio je najužeg i najperspektivnijeg novog vala mladog hrvatskog jazza, nositeljica budućnosti domaće jazz scene i zato je sjajno što joj je Miron Hauser, kao šef-dirigent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, dao podršku i pružio ovu priliku.

Posjetite Facebook stranicu emisije Svijet Jazza.

Novinari su Davor Hrvoj i Saša Drach, a urednica i redateljica Melanija Pović Jagarinec.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!