13:01 / 01.06.2021.

Autor: HRT

Svijet klasike: 31. Muzički biennale Zagreb 2021.

MBZ za Velike malene

MBZ za Velike malene

Foto: promo / Muzički biennale Zagreb

 U četvrtak 10. lipnja u 21:45 na Trećem emitiramo emisiju Svijet klasike: 31. Muzički biennale Zagreb 2021.

Muzički biennale Zagreb već 60 godina povezuje našu metropolu sa svjetskim trendovima suvremene glazbe. Ove ga godine osmišljava prvi put žena na mjestu umjetničkog voditelja - zagrebačka skladateljica Margarete Ferek-Petrić koja od 18. godine živi u Beču.

Festival joj je prigoda da se ponovno poveže s rodnim gradom te novi naraštaj publike i buduće sudionike upozna s mogućnostima novog i drukčijeg u glazbi. Uz njezinu nazočnost prolazimo kroz nekoliko probranih pretprograma koji su publiku, studente i djecu uveli u ovogodišnje rascjepkano izdanje Biennala jer ono u blokovima traje od 18. travnja do 20. rujna. 

Davorka Begović, jedna od voditeljica radionica u Kulturnom centru KNAP

Davorka Begović, jedna od voditeljica radionica u Kulturnom centru KNAP

Foto: promo / promo

Predstavljamo zvučne instalacije Vitra Drinkovića i Bojana Gagića, slušamo pop-up koncerte studenata ispred HNK i u izlogu Francuskog instituta, gledamo online sadržaje MBZ-a za VELIKE malene te zajedno sa studentima glazbe, budućim bijenalcima, pratimo dvije radionice u Kulturnom centru Pešćenica.

Urednica i voditeljica emisije je Jana Haluza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!