Svijet klasike: Malkovich i prijatelji

12.01.2022.

11:27

Autor: Komunikacije HRT-a

John Malkovich

John Malkovich

Foto: Svijet klasike / HRT

U četvrtak, 20. siječnja, na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) u 21:30 na rasporedu je emisija Svijet klasike: Malkovich i prijatelji.

Poznato je da američka filmska zvijezda hrvatskih korijena, John Malkovich, svoje vrijeme izvan filmskog seta provodi baveći se hobijima: dizajnom odjeće i slušanjem klasične glazbe.

Projekti vezani za ovo drugo, gdje se često stavlja u ulogu recitatora na klasičnim koncertima, već su ga treći put doveli u njegovu pradomovinu Hrvatsku. Njegov posljednji dolazak zabilježili smo na koncertu ciklusa Lisinski subotom, 4. prosinca 2021., u showu "Glazbeni kritičar".

Autor libreta je komičar-violinist Aleksej Igudesman, a njegova neprestana inspiracija njegov dugogodišnji timski igrač istog profila, korejski pijanist Hyung-Ki Joo.

Show Glazbeni kritičar

Show Glazbeni kritičar

Foto: promo / promo

Njih dvojica u ekskluzivnom intervjuu za emisiju Svijet klasike predstavljaju ulogu kritičara u svojem umjetničkom životu. Kratko smo popričali i sa samim Malkovichem netom pred pokus, a vidjet ćemo i posebnu verziju urnebesne točke "Alla Molto Turca" te snimke istoga showa, "The Music Critic", iz bečkog Konzerthausa godine 2020.

Urednica emisije je Jana Haluza, a redatelj Zdravko Martinko.                

Show Glazbeni kritičar

Show Glazbeni kritičar

Foto: promo / promo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!