15:48 / 24.11.2020.

Autor: HRT

Svijet klasike: Ponos i predrasude

-

-

Foto: - / -

Donosimo opsežnu reportažu s prve generalne probe za praizvedbu novog baleta "Ponos i predrasude" koji poznati autor narativnih baletnih spektakala, koreograf i redatelj Leo Mujić temelji na romanu britanske spisateljice Jane Austen.
26. studenoga na HRT - HTV 3 u 21:30

Upravo kada je Zagrebački balet još uvijek u izolaciji zbog zaraze pojedinih članova koronavirusom, pravi je trenutak da se podsjetimo na njegovu prvu ovosezonsku premijeru koja je početkom mjeseca privukla veliku pozornost javnosti.

Donosimo opsežnu reportažu s prve generalne probe za praizvedbu novog baleta "Ponos i predrasude" koji poznati autor narativnih baletnih spektakala, koreograf i redatelj Leo Mujić temelji na poznatom i višestruko ekraniziranom romanu britanske spisateljice Jane Austen.

Priču o patrijarhatu u Engleskoj s početka 19. stoljeća i ženama koje mu se manje ili više uspješno opiru oživljavaju snažni likovi u kreacijama vodećih solista ansambla, a s glavnima smo i ekskluzivno porazgovarali za Svijet klasike.

Na kraju donosimo i osvrte premijerne publike koja je u subotu, 7. studenoga ove godine, višestrukim ovacijama ispratila rođenje novog baletnog ostvarenja.

Urednica, scenaristica i voditeljica je Jana Haluza, a redatelj Zdravko Martinko.
 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!