15:34 / 15.04.2021.

Autor: HRT

Tajna ledenjaka Patagonije

Ponedjeljak, 26. travnja na Trećem

Ponedjeljak, 26. travnja na Trećem

Foto: Tajna ledenjaka Patagonije / dokumentarni film

U ponedjeljak, 26. travnja na Trećem programu u 18:30 ne propustite dokumentarni film Tajna ledenjaka Patagonije. Golema, suha, gotovo beskonačna, Patagonija pruža fascinantne pustolovine istraživačima u potrazi za intenzivnim iskustvima. Smještena je na krajnjem jugu planeta.

Ponedjeljak, 26. travnja na Drugom

Ponedjeljak, 26. travnja na Drugom

Foto: Tajna ledenjaka Patagonije / dokumentarni film

Sve je ovdje ekstremno: klima, jezera i velika prostranstva prekrivena snijegom i ledom. Argentinski glaciolozi Lucas i Pierre putuju Argentinom i nadgledaju strateške izvore zemlje - ledenjake.

Čini se da su se posljednjih desetljeća počeli brže otapati. Nicolas, francuski fotograf koji živi u Buenos Airesu, proučava Ande i seoski život na estancijama.

Da stignu do tih izoliranih ledenjaka, do kojih se može jedino konjem i pješice, naši će se znanstvenici uputiti na višednevno opasno putovanje divljom i veličanstvenom prirodom kako bi proučili i otkrili posljednje tajne tih golemih glečera.

Odabral je Mira Vočinkić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!