Tajne civilizacije: Gradovi i carstva

02.02.2023.

21:21

Autor: HRT

Dokumentarna serija Tajne civilizacije istražuje način na koji napredak znanosti mijenja naše viđenje drevne prošlosti, uzimajući u obzir okoliš kao ključni čimbenik u tijeku ljudske povijesti. I dok budemo promatrali propast brončanodobnih civilizacija prije više od 3000 godina, neumoljivi uspon antičke civilizacije i pad Rimskog Carstva, saznat ćemo što je sve potrebno za stvaranje ili pad civilizacije. Gradovi i carstva, naziv je druge epizode koju prikazujemo u četvrtak, 9. veljače na Drugom programu u 20:15. 

Tijekom prvog tisućljeća prije Krista u Sredozemlju je došlo do rađanja modernog svijeta. U drugoj ćemo epizodi istražiti klimatske uvjete koji su to omogućili te način na koji su ljudi, raspolažući novim tehnologijama, iskoristili povoljnu klimu kako bi izgradili antičku civilizaciju - cijelu mrežu gradova diljem ovog područja koje je Rim poslije silom ujedinio u veliko carstvo.

Dokumentarnu seriju The Secrets to Civilization odabrala je Mira Vočinkić.

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Tajne civilizacije / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!