13:38 / 25.02.2021.

Autor: HRT

Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley

Utorak, 9. ožujka na Drugom

Utorak, 9. ožujka na Drugom

Foto: Tajne Karipskog otočja s J.Lumley / dokumentarni film

U utorak, 9. ožujka na Drugom programu u 20:05 pogledajte 2. epizodu dokumentarnog filma   Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley.

Proputovanje Kubom Joanna završava posjetom zloglasnom gradu Guantanamu. Zaobilazeći zatvor u širokom luku, otkriva da je u ovomu gradu rođena pjesma Guantanamera i upoznaje nadarenu mladu pjevačicu koja je i sama snima.

Na drugoj strani stotinjak kilometara širokog tjesnaca Windwarda, morskog prolaza prema Haitiju, otkriva sasvim drukčiju, u ovom trenutku najsiromašniju državu zapadnoga svijeta.

Razgledavajući jedinu turističku destinaciju ove zemlje - ograđeni poluotok na koji dolaze brodovi za turističko krstarenje - Joanna nam pokazuje onaj drugi Haiti pa odlazi u Cap-Haitien istražiti njegovu povijest i stvaran život.

Posjećuje Citadelu, moćnu tvrđavu izgrađenu u obranu od napada kolonijalnih snaga Francuske, Španjolske i Engleske te otkriva neke iznenađujuće podatke o ovoj zemlji, surfersku scenu, fantastičan bezglutenski kruh i živahnu međunarodnu umjetničku zajednicu. Sudjeluje u vudu-obredu na otoku Iles a Vaches i upoznaje se sa stvarnošću života djece beskućnika s ulica Port au Princea.

U svojoj dosad najtežoj, ali i najuzbudljivijoj pustolovini Joanna vodi gledatelje na čudesno putovanje prepuno suza i smijeha.

Odabrala je Mira Vočinkić.


Utorak, 9. ožujka na Drugom

Utorak, 9. ožujka na Drugom

Foto: Tajne Karipskog otočja s J.Lumley / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!