17:42 / 13.04.2021.

Autor: HRT

Tajne lijepih vrtova

Srijeda, 14. travnja na Drugom

Srijeda, 14. travnja na Drugom

Foto: Tajne lijepih vrtova / dokumentarna serija

U srijedu, 14. travnja na Drugom programu u 15 sati pogledajte 1. epizodu dokumentarne serije Tajne lijepih vrtova. Doznajte tajne nekih od najljepših svjetskih vrtova?

Dvojica najpopularnijih i najdugovječnijih australskih vrtlarskih zvijezda, guru hortikulture Graham Ross i krajobrazni arhitekt Jason Hodges, vode vas u razgledavanje nekih od najljepših vrtova diljem svijeta te otkrivaju što je potrebno da oformite i održavate ovakve inspirativne vizure.

U svakoj od 10 epizoda naši će domaćini istražiti sve - od raskošnih vrtova uz golema imanja, pa do inovativnih zelenih prostora uz male, urbane dragulje, te nam pokazati ono najbolje od hortikulture, krajobraznog uređenja i dizajna pri čemu ćemo čuti vrijedne stručne savjete kako stvoriti svoj predivan vrt, ma gdje živjeli.

Pripremite se na širom razjapljena usta od ljepote koja oduzima dah jer obilazimo neke od najgrandioznijih imanja u zemlji.

 Ovdje žive svjetske zvijezde, ikone i nekolicina velikih sretnika.

Ova sjajna imanja doimaju se kao da su iz snova. Iako si ne može svatko priuštiti tolike hektare minuciozno uređenog prostora, Graham i Jason otkrivaju kako i kod kuće možete replicirati isti takav svevremenski šarm. Na kraju krajeva, ruža - ma gdje ju posadite - mirisat će jednako slatko.

Odabrala je Mira Vočinkić.

 

Srijeda, 14. travnja na Drugom

Srijeda, 14. travnja na Drugom

Foto: Tajne lijepih vrtova / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!