Tajni život kućnih pomoćnica

05.08.2021.

14:05

Autor: HRT

Četvrtak 19. kolovoza na Drugom

Četvrtak 19. kolovoza na Drugom

Foto: Tajni život kućnih pomoćnica / film

U četvrtak, 19. kolovoza, u 21 sat na Drugom programu HTV-a emitiramo dramu Tajni život kućnih pomoćnica. Scenarij ostvarenja nastao je prema istoimenom romanu Kathryn Stockett.

video thumb

Za vrijeme pokreta za građanska prava 1960-ih godina mlada autorica odluči napisati knjigu iz perspektive afroameričkih sluškinja koje opisuju bijele obitelji za koje rade i teškoće s kojima se svakodnevno susreću...

U američko-indijsko-arapskoj drami The Help iz 2011. godine glume Jessica Chastain, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Anna Camp, Allison Janney, Octavia Spencer, Emma Stone.

Film Tajni život kućnih pomoćnica bio je nominiran za Oscar za najbolji film, najbolju glumicu (V. Davis), najbolju sporednu glumicu (J. Chastain i O. Spencer), a ova druga je nagradu i osvojila.

Uradak za koji scenarij i režiju potpisuje Tate Taylor osvojio je nagradu Udruženja filmskih glumaca za izvanrednu glumačku postavu u igranom filmu.

Četvrtak 19. kolovoza na Drugom

Četvrtak 19. kolovoza na Drugom

Foto: Tajni život kućnih pomoćnica / film

Film "Tajni život kućnih pomoćnica" baziran je na knjizi autorice Kathryn Stockett tiskane u tri milijuna primjeraka. Na listi bestselera New York Timesa knjiga je provela čak 103 tjedna, od toga šest na prvom mjestu.

Kathryn Stockett izdavači su odbili čak 60 puta prije nego što je knjiga napokon objavljena. Autorica knjige nakratko se i pojavljuje u filmu kao jedna od dama na sastanku kod Hilly Holbrooks u 53. minuti filma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!