Tajni život zoološkoga vrta

23.03.2022.

09:22

Autor: HRT

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Foto: Tajni život zoološkoga vrta / 4. sezona

U četvrtak, 7. travnja, u 16:45 na Drugom programu ne propustite prvi nastavak četvrte sezone dokumentarne serije Tajni život zoološkoga vrta.

Kako žive stanovnici Zoološkog vrta Chester kada ih nitko ne gleda? Kamere nas vode u svijet 15.000 česterskih životinja i prate njihove obrede prijelaza, obiteljsku dinamiku u pojedinim skupinama i bilježe kako se u njihovim životima odigravaju ljubav, starost, roditeljstvo, sukobi te život i smrt. U novoj sezoni prikazano je više životinja nego ikad prije - od slonova do smaragdnih osa, od zagonetnih tenreka do neumornih merkata. Česterski timaritelji otkrivaju tajne svoga rada s nekim od najugroženijih životinjskih vrsta na svijetu te što sve čine kako bi životinje bile sretne i zdrave.

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Foto: Tajni život zoološkoga vrta / 4. sezona

1. epizoda

U prvoj epizodi ženka istočnog crnog nosoroga Kitani treba se okotiti i tako povećati broj jedinki ove ugrožene vrste. No Kitani je ranije izgubila tri mladunca pa su svi zabrinuti. Timaritelji se pribojavaju da ne ide sve po planu. Smaragdna osa Ripley traži savršenog žohara koji će joj omogućiti polaganje jajašaca. Na njegovu žalost, polaže ih na živog žohara, paralizira ga otrovom i tako ga pretvara u zombija. U zoološki vrt stigla su četiri nova rijetka sisavca, zagonetni tenreci s Madagaskara. O njima se zna veoma malo pa timaritelji ulažu velik trud kako bi im omogućili razmnožavanje. Ženka crvene riječne svinje Mali okotila je blizance, no neobuzdani otac Confetti prijetnja je vlastitim mladuncima.

Dokumentarnu seriju THE SECRET LIFE OF THE ZOO 4 odabrala je Mira Vočinkić.

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Foto: Tajni život zoološkoga vrta / 4. sezona dokumentarne serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!