Talijanska kuhinja Catherine Fulvio

01.12.2020.

13:23

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Gastroautorica i učiteljica kuhanja, Catherine Fulvio, pojavljuje se u novoj živopisnoj kulinarskoj seriji koju je snimala između Sicilije i Irske. No to nije samo kulinarska serija, nego slavljenje južne Italije i pravo kulinarsko putovanje.
18. prosinca na HRT - HTV 2 u 12:20
Gastroautorica i učiteljica kuhanja, Catherine Fulvio, pojavljuje se u novoj živopisnoj kulinarskoj seriji koju je snimala između Sicilije i Irske. No to nije samo kulinarska serija, nego slavljenje južne Italije i pravo kulinarsko putovanje. Kad se Catherine Fulvio udala za Talijana, dobila je i divan drugi dom na Siciliji i veliku drugu obitelj punu ljubavi.

Ep izoda 5:
Catherine će danas posjetiti drugi najveći grad Sicilije, Cataniju, podno Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi, a društvo će joj praviti Aldo Bevilacqua, njezin dobar prijatelj. Prvo će posjetiti poznatu gradsku ribarnicu i diviti se izboru riba, što će nadahnuti Catherine da pripremi ukusnu tjesteninu sa školjkama. U elegantnom lokalnom restoranu, kuhar će im pripremiti rižoto s lignjama - Etnu na tanjuru. Aldo će na kraju prirediti Catherine iznenađenje. Prvo će popiti klasičan koktel Bellini pa će je odvesti na zamračenu pozornicu lokalne operne kuće, Teatro Bellini.
Epizoda 6:
Na krajnjem sjeveroistočnom kutku otoka, kontinentalna Italija je toliko blizu da vam se čini da biste je mogli dodirnuti. Ovdje, u Mesinskom tjesnacu, moćne sabljarke dolaze se hraniti ribom koja migrira. Catherine će otići u lov s ribarima koji love sabljarke, ali će se ipak odlučiti za manju ribu i pripremiti klasično jelo od brancina. Na drugom kraju otoka, u maloj luci Marzememe, ribari love tunu i prerađuju ikru u mirisnu poslasticu, butargu, ili kavijar za siromašne. Catherine će je prvo kušati, no ipak će se odlučiti za mirisni odrezak tune na roštilju sa salatom od špinata. U Marzamemeu će asistirati chefu Matteu Dinataceu i s njim će pripremiti ukusno riblje jelo sa škampima i sabljarkom.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!