Teta mama

29.05.2022.

13:11

Autor: HRT

Ponedjeljak, 13. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 13. lipnja na Prvom

Foto: Teta mama / dokumentarni film

Dokumentarni film Teta mama donosi nefiltrirani, iskreni uvid u život četiriju udomiteljskih obitelji. Dijelom kroz prepričavanje prošlosti i traumatičnih situacija koje dovode do izdvajanja djece iz biološke obitelji, a dijelom prateći sadašnje događaje, svjedočimo sudskim obratima i traumama, ali i toplim i nježnim odnosima i procesima u kojima svi dobivaju i postaju bolji ljudi. Film prikazujemo u ponedjeljak 13. lipnja u 20:10 na Prvom.

video thumb

Družeći se s udomiteljskim obiteljima, slušajući krajnje iskrena i ponekad bolna iskustva udomitelja, udomljene i biološke djece, dobivamo uvid u posebne, tople i nimalo jednostavne odnose u udomiteljskoj obitelji. Cilj filma je potaknuti na udomiteljstvo, ali bez lažnog idealiziranja.

Protagonisti filma su ljudi kojima vjerujemo, kroz njihova svjedočanstva spoznajemo da je udomiteljstvo teška, ali plemenita ljudska gesta u kojoj, uz pomoć samo malo sreće, u konačnici svi dobivaju i postaju bolji ljudi.

Ponedjeljak, 13. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 13. lipnja na Prvom

Foto: Teta mama / dokumentarni film

Scenaristica, redateljica i producentica je Jadranka Cicvarić Šiftar, snimatelj Senad Zemunović, a montažerka Iva Mrkić. Skladatelji su Ivona Eterović i Kevin MacLeod

Produkcija: Trigon za HRT, 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!