11:10 / 09.09.2021.

Autor: HRT

Mrtvozornica

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

U ponedjeljak, 20. rujna na Prvom programu u 15:55 pogledajte 1. epizodu prve sezone serije  Mrtvozornica (The Coroner). Pred nama je serija o policijskim istragama. Radnja se odvija u veličanstvenom britanskom priobalnom kraju. Pratimo ambicioznu odvjetnicu koja se vratila živjeti i raditi u gradić iz kojeg je pobjegla kao tinejdžerica. 

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Jane Kennedy je mrtvozornica koja istražuje iznenadne ili neobjašnjive smrtne slučajeve. U svakoj je epizodi nakon otkrića mrtvog tijela čeka nov i intrigantan slučaj koji mora istražiti. Jane mora surađivati s bivšom ljubavi Daveyem Higginsom, koji je sada detektiv narednik.

 U seriji se isprepleću misterij, potencijalna opasnost te toplina i veselost Janeinih odnosa s kolegama, obitelji i mjesnim stanovništvom. Jane je darovita i uporna u istjerivanju pravde za mrtve, no njezin privatni život malo je kaotičniji.

1. epizoda: Jane budi telefon. Clint joj javlja da je dječak Steve Kernan nađen mrtav podno svjetionika. Jane pritom otkriva da joj se kći Beth iskrala iz kuće i otišla na tulum na plaži. Na mjestu zločina Davey na temelju poruke Steveovoj mami May zaključuje da je riječ o samoubojstvu. No u ured mrtvozornika dolazi uzrujana tinejdžerica koja kaže da se Steve nikad ne bi ubio.

Jane razgovara s dječakovim roditeljima i ima osjećaj da joj majka nešto taji. U međuvremenu Davey otkriva da je Steveov najbolji prijatelj Matt Bethin novi dečko. Jane se svim silama trudi sprijateljiti s Mattom i pritom istražuje Steveovu smrt i pokušava ući u trag tajnovitoj djevojci koja ju je posjetila. Svi se pitaju isto: je li Steve skočio ili ga je netko gurnuo?

U glavnim su ulogama Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye, Oliver Gomm.

Autorica je Sally Abbott.

Iz produkcije BBC-a odabrala Martina Rajšek.


Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 20. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!