13:56 / 21.05.2021.

Autor: HRT

Život na otoku 1900-ih

Četvrtak, 3. lipnja na Drugom

Četvrtak, 3. lipnja na Drugom

Foto: The 1900 islands / dokumentarna serija

U četvrtak 3. lipnja u 14:50 na Drugom počinjemo s prikazivnjem dokumentarne serije Život na otoku 1900-ih čija se radnja odvija na divljoj zapadnoj obali Angleseyja u vrijeme u kojemu su ljudi jedva spajali kraj s krajem. 

Četiri obitelji suočavaju se s okrutnom stvarnošću zarađivanja za život na jedan od najtežih mogućih načina u Britaniji 1900-tih godina.

Serija žanra "oživljene" povijesti prati četiri suvremene obitelji koje će se okušati u načinu života od prije 100 godina, odnosno s početka 20. stoljeća. One će živjeti životom ribara u dramatičnom i divljem krajoliku na otoku Llanddwyn, uz obalu Angleseyja, koji za vrijeme oseke postaje poluotok. Život je sveden na puko preživljavanje.

U 1. epizodi obitelji se moraju ubrzano prilagoditi novom načinu života, no loše vrijeme, nedostatak iskustva i ograničene zalihe dovode do gladi i frustracija. U zadnji čas napori jedne žene sprječavaju ono najgore. Osim što se privikavaju na svakodnevno življenje u 1900-tima, obitelji ulažu sve napore kako bi stvorili zajednicu u kojoj će se međusobno pomagati tijekom teških vremena kako bi preživjeli ekstremne vremenske uvjete.

Producent i redatelj četverodijelne sokumentarne serije The 1900 islands je Alexis Girardet.

Odabrala ju je Mira Vočinkić.

Četvrtak, 3. lipnja na Drugom

Četvrtak, 3. lipnja na Drugom

Foto: The 1900 islands / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!