Povijest Davida Copperfielda

05.10.2021.

09:58

Autor: HRT

Ponedjeljak, 18. listopada na Drugom

Ponedjeljak, 18. listopada na Drugom

Foto: Povijest Davida Copperfielda / film

U ponedjeljak 18. listopada u 21 sat na Drugom programu prikazujemo film Povijest Davida Copperfielda (The Personal History of David Copperfield) redatelja i scenarista Armanda Iannuccia. Film je snimljen prema viktorijanskom romanu David Copperfield Charlesa Dickensa iz 1850. godine.

David Copperfield ulazi u život razapet između nade i tragedije. Otac mu umre dok je on još dijete, ali mu majka pruža toplo i nježno okruženje unatoč obiteljskoj oskudici. No to ne potraje.

video thumb

Copperfieldova majka uda se za okrutnog čovjeka koji ga pošalje u London. Otad mladi Copperfielda živi u tranzitu, od jednih zamjenskih roditelja i obitelji do drugih. No presudne su lekcije koje mladi Copperfield usvaja iz svojih kušnji...

Film je osvojio nagradu Britanskog neovisnog filma u pet kategorija, među ostalim za scenarij i sporednu ulogu (Hugh Laurie), a Dev Patel je nominiran za Zlatni globus.

Ponedjeljak, 18. listopada na Drugom

Ponedjeljak, 18. listopada na Drugom

Foto: Povijest Davida Copperfielda / film

U komediji/drami snimljenoj 2019. godine uz Deva Patela i Hugha Lauriea glume Aneurin Barnard, Peter Capaldi, Morfydd Clark, Daisy May Cooper, Rosalind Eleazar i Tilda Swinton.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!