Tokio 2020.: Drugačiji pogled na Olimpijske igre

14.07.2021.

10:52

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Dokumentarni film Tokio 2020.: Drugačiji pogled na Olimpijske igre prikazujemo u petak 23. srpnja u 20:05 na Trećem programu HTV-a. 

Priprema Tokija kao grada domaćina, sada već odgođenih, Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2020. godine značila je i pripremu toga grada da se nosi i sa svojim sve starijim stanovništvom.

Od svih naroda na svijetu Japanci imaju najduži očekivani životni vijek, a demografski trendovi u Japanu razvijaju se brže nego u ijednoj drugoj zemlji.

U kritičnoj fazi njegova urbanog planiranja tokijske Paraolimpijske igre trebale su pružiti jedinstvenu priliku za učenje od osoba s invaliditetom i omogućiti Tokiju priliku da ostane korak ispred trenutka kada se bude trebao prilagoditi potrebama svojeg sve starijeg i tjelesno sve slabijeg stanovništva.

Naš film prati Yuriko Koike, guvernerku Tokija, dok priprema svoj grad za radikalne društvene promjene koje će imati dalekosežni utjecaj i na europska društva.

Scenaristica i redateljica je Susanne Steffen.

Dokumentarni film TOKYO 2020 - PREPARING FOR THE FUTURE odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!