18:18 / 20.04.2021.

Autor: HRT

Tomislav Mužek & Trio - HNK Zagreb, 11.03.2018., snimka koncerta

Srijeda, 21. travnja na Trećem

Srijeda, 21. travnja na Trećem

Foto: Tomislav Mužek & Trio - HNK Zagreb, 11.03.2018. / snimka koncerta

U srijedu 21. travnja u 19:20 na Trećem prikazujemo snimku 1. dijela koncerta Tomislava Mužek a& Tria održana 11. ožujka 2018. u HNK Zagreb.

Naš nacionalni operni prvak, tenor Tomislav Mužek, ima i svoju usporednu "zabavnu" karijeru. Otkako je morao za jedan televizijski kanal u opuštenom ozračju najaviti svoju prvu opernu produkciju kao novi član zagrebačkog HNK (operu Don Carlos Giuseppea Verdija), počeo je redovito nastupati uz trio koji čine gitara (Miroslav Lesić), klavir (Tomislav Modrić) te harmonika ili klarinet (Mladen Kosovac).

Tu može izvoditi sve, jer "momci" su svirački dobro potkovani u svim glazbenim žanrovima, od tradicije, preko šansona, sve do pop-rocka. Tako i Mužek svoj glas isprobava u različitim stilskim izričajima, tradicijskih i pop pjesama, što je pokazao na svojem prvom koncertu u tom sastavu na podiju svojega matičnog HNK u Zagrebu.

No, u prvom dijelu koncerta koji slušamo danas, to su uglavnom još uvijek popularne napolitanske kancone, i ne tako udaljene od njegova redovitog opernog repertoara.

Urednica je Jana Haluza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!