Treća dob

09.03.2023.

10:15

Autor: HRT

Ponedjeljkom na Prvom

Ponedjeljkom na Prvom

Foto: Matko Švarc / HRT

Ponedjeljkom na Prvom programu u 10:15 prikazujemo tjednu emisiju Treća dob o svim izazovima starije dobi - zdravlju, odnosu prema starosti i starenju, potrebama, pravima, modelima socijalne skrbi i usluga, mirovinskom osiguranju, stjecanju novih znanja i vještina, sportu, rekreaciji, zabavi.

U emisiji 13. ožujka donosimo: Što bi značila i što bi uključivala sveobuhvatna skrb i briga za starije? Koje su to politike koje proučavaju tajne dugovječnosti, zdravlje starijih i sve vezano uz proces starenja? Pitanja su to koja traže odgovor s obzirom na to da imamo sve veći broj starijih i da stanovništvo, ne samo naše, već i svjetsko, ubrzano stari.

Skromni odgovori na potrebe starijih, baš kao i na postavljena pitanja. Domovi za starije, za sada, su mjesta gdje se uglavnom zadovoljavaju zdravstvene, socijalne i društvene potrebe starijih.

Urednica i voditeljica je Anita Hrstić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!