Treća dob

23.03.2023.

09:50

Autor: HRT

Ponedjeljkom na Prvom

Ponedjeljkom na Prvom

Foto: Matko Švarc / HRT

Ponedjeljkom na Prvom programu u 10:15 prikazujemo tjednu emisiju Treća dob o svim izazovima starije dobi - zdravlju, odnosu prema starosti i starenju, potrebama, pravima, modelima socijalne skrbi i usluga, mirovinskom osiguranju, stjecanju novih znanja i vještina, sportu, rekreaciji, zabavi.

Godine nisu važne. Često to čujemo od starijih koji bez obzira na životnu dob i dalje imaju niz interesa i aktivnosti. Oni doista dodaju život godinama. A kada se još i teške životne okolnosti, poput potresa, života u kontejnerima i neizvjesnosti o povratku pod vlastiti krov, sruče na ta leđa, onda je doista volja za aktivnim životom vrijedna divljenja.

Upravo takvi su umirovljenici s dijela Banovine koji su se u protekle dvije godine okupljali oko projekta "Godine nisu važe" i prkosili svim nedaćama koje su ih zadesile. Više u novom izdanju emisije 27. ožujka.  

Urednica i voditeljica je Anita Hrstić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!