Treća dob

31.05.2023.

19:29

Autor: HRT

Ponedjeljkom na Prvom

Ponedjeljkom na Prvom

Foto: Matko Švarc / HRT

Ponedjeljkom na Prvom programu u 10:15 prikazujemo tjednu emisiju Treća dob o svim izazovima starije dobi - zdravlju, odnosu prema starosti i starenju, potrebama, pravima, modelima socijalne skrbi i usluga, mirovinskom osiguranju, stjecanju novih znanja i vještina, sportu, rekreaciji, zabavi.

Demografske brojke, posebno starijih, ali i iseljenih oko nas, upućuju na alarmantno stanje i poduzimanje, što je prije moguće, konkretnih mjera. Mirovinski, zdravstveni i socijalni sustavi posebno su pod pritiskom zbog činjenice da smo nacija koja ubrzano stari.

Konkretne politike i mjere za održivost sustava trebale bi se temeljiti na konkretnom istraživanju. Imamo i to. Samo je pitanje mogućnosti i načina poduzmanja mjera koje će poboljšati navedene sustave. SHARE istraživanje europski je projekt. Održana je završna konferencija. U emisiji 5. lipnja čut ćemo konkretne podatke.

Urednica i voditeljica je Anita Hrstić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!