Treći element: Fizika za klince

02.06.2022.

13:01

Autor: HRT

Srijeda, 8. lipnja na Trećem

Srijeda, 8. lipnja na Trećem

Foto: Treći element / HRT

U srijedu 8. lipnja na Trećem programu u 21:25 ne propustite emisiju Treći element. Fizika je često bila tema naših emisija. I obično su to bile najgledanije emisije, ma koliko komplicirane bile. Zadnju emisiju u devete sezoni Trećeg elementa posvećujemo fizici za najmlađe.

Kako o fizici i prirodnim zakonima razgovarati s djecom vrtićke i rane školske dobi, zašto treba približavati STEM (odnosno fiziku) djeci prije negoli se susretnu s tim u školi, kako motivirati roditelje da rade s djecom, što klince najviše zanima kad se sretnu sa znanstvenikom i koliko su uopće zainteresirani za takve sadržaje?

O svemu ovome govore nam iskusni popularizatori fizike prof . dr. sc. Vernesa Smolčić, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb, izv. prof. dr. sc. Nikola Poljak, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb, dr. sc. Dejan Vinković, Institut sinergije znanosti i društva.

Voditelji emisije su Jelena Šuran i Marko Košiček, redateljica Gordana Bolčić, a urednica Jozefina Stipančević.

Emisiju Treći element možete pogledati i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!