Treći element: Leteći cirkus fizike

03.02.2023.

12:07

Autor: HRT

Četvrtak, 9. veljače na Trećem

Četvrtak, 9. veljače na Trećem

Foto: Treći element / HRT

Treći element, emisiju u kojoj na popularan način govorimo o modernim znanstvenim istraživanjima, prikazujemo četvrtkom u 20:35 na Trećem programu. 

Sigurno se sjećate svoje nastave fizike - mnogo zadataka u kojima je najvažnije bilo zamijeniti pravo slovo s pravim brojem u formulama. Još je važnije da se dobivenom broju na kraju doda prava jedinica.

Zbog toga školska fizika mnogima i nije bila previše zanimljiva. Iako ima i eksperimente, oni nisu onako šareni i mirišljavi kao u kemiji. No mnogima su se sviđali zadaci u kojima se vrlo malo računalo, a mnogo više razmišljalo o konceptima.

U Trećem elementu četvrtak 9. veljače govorimo upravo o tome - o konceptualnim zadacima u fizici. Gosti su: izv. prof. dr. sc. Nikola Poljak, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb i dr. sc. Marko Jerčić, AVL-AS d.o.o.

Voditelji Jelena Šuran i Saša Ceci, režija Gordana Bolčić. 

Urednica Jozefina Stipančević

Emisiju možete pogledati i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. Posjetite i naš YouTube kanal i Facebook stranicu emisije Treći dan

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!