Tri plakata izvan grada

21.11.2022.

07:57

Autor: HRT

Petak, 2. prosinca na Prvom

Petak, 2. prosinca na Prvom

Foto: Tri plakata izvan grada / film

Britansko-američka crna komedija Tri plakata izvan grada slijedi u petak, 2. prosinca, u 21:10 na Prvom.

Priča prati ženu iz Missourija, Mildred Hayes, koja postavlja tri plakata kako bi svratila pozornost na neriješen slučaj silovanja i ubojstva svoje kćeri. Ti plakati uznemire stanovnike gradića... 

video thumb

U filmu glume Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges, John Hawkes... Martin McDonagh potpisuje scenarij i režiju ostvarenja THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI iz 2017. godine.  

Galerija
Petak, 2. prosinca na Prvom   , Foto: Tri plakata izvan grada/film
Petak, 2. prosinca na Prvom, Foto: Tri plakata izvan grada/film

Film je posvuda dočekan s odobravanjem, a posebice su hvaljeni nastupi F. McDormand i S. Rockwella te scenarij M. McDonagha. I McDormand i Rockwell osvojili su nagrade Oscar, Zlatni globus, BAFTA-u i SAG, ona za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, a on najboljega glumca u sporednoj ulozi. M. McDonagh je osvojio nagrade Zlatni globus i BAFTA-u za originalni scenarij, a film je osvojio nagrade Zlatni globus i BAFTA-u za najbolji film. 

Galerija
Petak, 2. prosinca na Prvom  , Foto: Tri plakata izvan grada/film
Petak, 2. prosinca na Prvom   , Foto: Tri plakata izvan grada/film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!