Trokut osvete

12.11.2022.

12:50

Autor: HRT

Utorak, 22. studenoga na Drugom

Utorak, 22. studenoga na Drugom

Foto: Trokut osvete / film

Kriminalističko-psihološka drama Trokut osvete redatelja Johna Currana na rasporedu je u utorak, 22. studenoga, u 23:05 na Drugom. 

Jack Mabry ima samo nešto više od mjesec dana do mirovine, pomalo predaje posao kolegici koja će ga naslijediti u poslu, no htio bi završiti slučajeve na kojima još radi. Jedan od njih je zatvorenik Gerald Stone Creeson, koji je osuđen za palež, a oslobođen je od optužbe da je ubio djeda i baku, iako nije posve sigurno da nije kriv. 

video thumb

Creeson ima lijepu, mladu i zavodljivu ženu, Lucettu. Dogovori se s njom da zavede Jacka i tako ga privoli da napiše povoljan izvještaj, kako bi bio pušten iz zatvora... 

Utorak, 22. studenoga na Drugom

Utorak, 22. studenoga na Drugom

Foto: Trokut osvete / film

Iako se teško sjetiti uloge u kojoj Edward Norton nije odličan, u ovom filmu iz 2010. godine dao je možda jednu od svojih najboljih uloga, kao logoreični, amoralni i psihički nestabilni prijestupnik. Milla Jovovich standardno je izvrsna u ulozi privlačne zavodnice, a Robert De Niro uvjerljiv je i impresivan u ulozi enigmatskog Jacka Mabryja.

Kriminalističku dramu Trokut osvete (STONE) režirao je John Curran (Praise, We Don't Live Here Anymore, Oslikani veo), prema scenariju pisca i glumca Angusa MacLachlana, koji je već svojim prvim scenarijem za dugometražni film, Junebug, nominiran za više uglednih nagrada. Trokut osvete njegov je drugi scenarij.

Galerija
Utorak, 22. studenoga na Drugom  , Foto: Trokut osvete/film
Utorak, 22. studenoga na Drugom , Foto: Trokut osvete/film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!