14:32 / 15.06.2021.

Autor: HRT

Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom: Ikara

Petak 25. lipnja

Petak 25. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Ikara,

U petak 25. lipnja na Trećem programu u 17:50 pogledajte 5. epizodu dokumentarnog serijala Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom.

Australska TV zvijezda Ernie Dingo vodi nas na niz prekrasnih lokacija i otkriva njihove jedinstvene priče na način na koji to ne bi mogao niti jedan drugi turistički vodič.


Zbog ljubavi i povezanosti s veličanstvenim jugom Australije, Ernie Dingo svojim jedinstvenim šarmom otvara sva vrata, razoružava mjesno stanovništvo te otkriva posebne priče koje skrivaju mjesta koje posjećuje, na kojima je domorodačko stanovništvo postalo modernim dijelom drevne priče o ovoj zemlji. Riječ je o rendžerima, trgovcima, turističkim vodičima, ali i znanstvenicima. Većinom su to vlasnici malih djelatnosti, tradicionalni farmeri i mjesno stanovništvo koji živeći svoj svakodnevni život ispisuju moderna poglavlja drevne priče stare 60.000 godina.


Erniejeve destinacije nalaze se u svim australskim državama i teritorijima, a povest će nas na posebno putovanje obilježeno prirodnim ljepotama i različitim sugovornicima.

Petak 25. lipnja

Petak 25. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Ikara

5. epizoda: Ikara

Ernie putuje u Ikaru, poznatu i kao Wilpena Pound, smještenu na spektakularnim obroncima planinskog lanca Macdonald te se susreće sa starješinom plemena Adnyamathanha, gorljivim turističkim vodičem, mladim pilotom i rendžerom nacionalnog parka.


Mira Vočinkić odabrala je dokumentarnu seriju originalnog naslova Going Places With Ernie Dingo nastalu u produkciji kompanije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!