09:03 / 16.06.2021.

Autor: HRT

Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom Kolijevkasta planina

Četvrtak, 24. lipnja

Četvrtak, 24. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Kolijevkasta planina

U četvrtak 24. lipnja na Trećem programu u 18 sati prikazujemo četvrti nastavak dokumentarne serije Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom.


Australska TV zvijezda Ernie Dingo vodi nas na niz prekrasnih lokacija i otkriva njihove jedinstvene priče na način na koji to ne bi mogao niti jedan drugi turistički vodič.

Zbog ljubavi i povezanosti s veličanstvenim jugom Australije, Ernie Dingo svojim jedinstvenim šarmom otvara sva vrata, razoružava mjesno stanovništvo te otkriva posebne priče koje skrivaju mjesta koje posjećuje, na kojima je domorodačko stanovništvo postalo modernim dijelom drevne priče o ovoj zemlji. Riječ je o rendžerima, trgovcima, turističkim vodičima, ali i znanstvenicima. Većinom su to vlasnici malih djelatnosti, tradicionalni farmeri i mjesno stanovništvo koji živeći svoj svakodnevni život ispisuju moderna poglavlja drevne priče stare 60.000 godina.

Erniejeve destinacije nalaze se u svim australskim državama i teritorijima, a povest će nas na posebno putovanje obilježeno prirodnim ljepotama i različitim sugovornicima.

Četvrtak, 24. lipnja

Četvrtak, 24. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Kolijevkasta planina

4. epizoda:Kolijevkasta planina

Ernie posjećuje predivnu planinu Cradle u Tasmaniji te se susreće s predanim pilotom, ambicioznim mladim rendžerom, aktivistom za očuvanje okoliša i mladim pripadnikom plemena Palawa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!