09:12 / 16.06.2021.

Autor: HRT

Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom: Velika oceanska cesta

Utorak 29. lipnja

Utorak 29. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Velika oceanska cesta

U utorak 29. lipnja na Trećem programu u 18 sati prikazujemo sedmu epizodu dokumentarne serije Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom.


Australska TV zvijezda Ernie Dingo vodi nas na niz prekrasnih lokacija i otkriva njihove jedinstvene priče na način na koji to ne bi mogao niti jedan drugi turistički vodič.

Zbog ljubavi i povezanosti s veličanstvenim jugom Australije, Ernie Dingo svojim jedinstvenim šarmom otvara sva vrata, razoružava mjesno stanovništvo te otkriva posebne priče koje skrivaju mjesta koje posjećuje, na kojima je domorodačko stanovništvo postalo modernim dijelom drevne priče o ovoj zemlji. Riječ je o rendžerima, trgovcima, turističkim vodičima, ali i znanstvenicima. Većinom su to vlasnici malih djelatnosti, tradicionalni farmeri i mjesno stanovništvo koji živeći svoj svakodnevni život ispisuju moderna poglavlja drevne priče stare 60.000 godina.

Erniejeve destinacije nalaze se u svim australskim državama i teritorijima, a povest će nas na posebno putovanje obilježeno prirodnim ljepotama i različitim sugovornicima.

 Utorak 29. lipnja

Utorak 29. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom / Velika oceanska cesta

7. epizoda:  Velika oceanska cesta

Ernie putuje autocestom Great Ocean Road te se susreće s pjesnikom mjesnog plemena Gunditjmara/Kirrae Whurrong, upoznaje entuzijastičnog stručnjaka za hranu i provodi vrijeme s poduzetnikom koji obožava pustolovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!