13:46 / 15.06.2021.

Autor: HRT

Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom: Waiben

Srijeda 30. lipnja

Srijeda 30. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom Dingom / Waiben,

 U srijedu 30. lipnja na Trećem programu u 18:05 pogledajte 8. epizodu dokumentarnog serijala Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom.

Australska TV zvijezda Ernie Dingo vodi nas na niz prekrasnih lokacija i otkriva njihove jedinstvene priče na način na koji to ne bi mogao niti jedan drugi turistički vodič.


Zbog ljubavi i povezanosti s veličanstvenim jugom Australije, Ernie Dingo svojim jedinstvenim šarmom otvara sva vrata, razoružava mjesno stanovništvo te otkriva posebne priče koje skrivaju mjesta koje posjećuje, na kojima je domorodačko stanovništvo postalo modernim dijelom drevne priče o ovoj zemlji. Riječ je o rendžerima, trgovcima, turističkim vodičima, ali i znanstvenicima. Većinom su to vlasnici malih djelatnosti, tradicionalni farmeri i mjesno stanovništvo koji živeći svoj svakodnevni život ispisuju moderna poglavlja drevne priče stare 60.000 godina.


Erniejeve destinacije nalaze se u svim australskim državama i teritorijima, a povest će nas na posebno putovanje obilježeno prirodnim ljepotama i različitim sugovornicima.

Srijeda 30. lipnja

Srijeda 30. lipnja

Foto: Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom Dingom / Waiben

8. epizoda: Waiben

Ernie posjećuje Weiben, poznat još i kao Thursday Island te se susreće s vrlo realističnim vrtlarom, uzgajivačem oštriga koji je pronašao svoju nišu u tom poslu i starješinom plemena Kaurereg koji drži do očuvanja kulture.


Mira Vočinkić
odabrala je dokumentarnu seriju originalnog naslova Going Places With Ernie Dingo nastalu u produkciji kompanije NITV Internal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!