Tvorci sutrašnjice: Oceani - beskonačan istraživački laboratorij

24.09.2022.

14:26

Autor: HRT

Petak, 7. listopada na Trećem

Petak, 7. listopada na Trećem

Foto: Tvorci sutrašnjice: Oceani - beskonačan istraživački laboratorij / dokumentarna serija

U petak, 7. listopada na Trećem programu u 22 sata pogledajte šestu epizodu dokumentarne serije Tvorci sutrašnjice: Oceani - beskonačan istraživački laboratorij.

Oceani pokrivaju više od dvije trećine površine planeta, a gotovo pola te količine dublje je od 3.000 metara. Oni imaju ključnu ulogu u regulaciji naše klime, pridonose održavanju razina kisika te u njima živi većina biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji.

Također su ključni i za globalnu ekonomiju, ribarstvo, turizam pa čak i brodski prijevoz koji stvara značajan prihod, ali često ima katastrofalne posljedice po okoliš.

Ali što kad bi postojao drugi način na koji bismo se mogli služiti oceanima i njihovim bogatstvima, a ujedno i čuvali okoliš?

Možemo li iskoristiti ovaj golemi resurs za proizvodnju energije i vlastiti napredak te možemo li naći zamjenu za plastiku?

Dokumentarnu seriju  Shapers of Tomorrow odabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!