Putovanje za dvoje

02.07.2022.

15:57

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U ciklusu Zlatno doba Hollwooda, u nedjelju 17. srpnja na Prvom u 8 sati i 23:50, prikazujemo romantičnu komediju Putovanje za dvoje (Two for the Road) redatelja Stanleya Donena iz 1967. godine. 

Arhitekt Mark Wallace i njegova supruga Joanna odlaze u Francusku kako bi se sastali s bogatim klijentom. Boravak ondje ponuka ih na svojevrsnu rekapitulaciju njihova desetogodišnjeg braka.

Prisjećaju se svog prvog susreta, udvaranja i putovanja po francuskim selima. Shvativši da su flert i razigrano zadirkivanje zamijenili dosada i banalna svakodnevica, Wallaceovi se svim silama trude rasplamsati stari žar, no obostrana nevjera prijeti da ih razdvoji.

U filmu glume Audrey Hepburn, Albert Finney, Claude Dauphin i Eleanor Bron. Scenaristi je Frederic Raphael

Frederic Raphael nominiran je za Oscara za najbolji originalni scenarij. Audrey Hepburn nominirana je za Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu, a Henry Mancini za najbolju originalnu glazbu (naslovnu temu Two for the Road). 

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!