Jubilarno 50. izdanje rubrike "I mi idemo u školu"

27.09.2022.

10:57

Autor: Komunikacije HRT-a

Sunčica Findak

Sunčica Findak

Foto: HTV / HRT

Rubrika "I mi idemo u školu" urednice i novinarke Sunčice Findak emitira se već drugu školsku godinu u nedjeljnom središnjem Dnevniku, a 2. listopada objavit će se 50. priča. 

Gledatelji Hrvatske televizije iz tih priča mogu saznati puno o školama koje gotovo nitko nikada nije posjetio ili su pak rijetko posjećene. Škole su to koje su itekako zanimljive, učitelji i profesori samozatajni, a rade izvrsne stvari sa svojim učenicima. Škole su to i koje dijele probleme mnogih u školstvu, primjerice problem nedostatka učenika i učitelja.

Autorica priloga kaže da u neke škole učitelji putuju i po 400 kilometara, učenici hodaju pješice – "nećemo niti reći koliko kilometara", kaže nam Sunčica Findak.

- To je sve naša stvarnost, to su naše velike i male škole. Naši fantastični učitelji, strpljivi roditelji i samozatajni učenici koji i uz nemoguće uvjete postižu odlične rezultate. Zato ova rubrika postoji i zato ima veliku gledanost. To su na neki način mini dokumentarci.

Školska ploča

Školska ploča

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

- Pitaju me često kako ste došli do nas, kako to da radite priču o nama? Pa nitko nas nikada nije posjetio. Kažem im tražim, vidim da imate zanimljive projekte i znam da će to našim gledateljima biti zanimljivo. Povratne informacije su odlične, kada ljudi vide te škole i mjesta za koje nikada nisu primjerice čuli, ugodno se iznenade. To su prave priče o školstvu i nije mi teško napraviti silne kilometre da bi došla do neke škole, pogotovo kad znam koliko će njima značiti da svi vide koliko truda i ljubavi ulažu u svoj posao. Presretna sam što je urednica IMS-a odmah prepoznala dobru ideju i evo sada u nedjelju objavljujemo priču o osnovnoj školi u Trpnju na Pelješcu, ispričala nam je Sunčica i otkrila da gledatelje Hrvatske televizije očekuje još zanimljivih priča, malih mjesta i malih škola, ali i onih malo većih, od Dalmacije do Slavonije, za koje jedva čeka da ih gledatelji upoznaju.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!