14:06 / 18.02.2021.

Autor: HRT

U mreži prijevare

Petak, 5. ožujka na Prvom

Petak, 5. ožujka na Prvom

Foto: U mreži prijevare / film

U petak 5. ožujka u 20:10 na Prvom emitiramo film U mreži prijevare sa Ashley Judd i Morganom Freemanom u naslovnim ulogama.

Nakon još jedne dobivene sudske parnice, mladoj se odvjetnici Claire Kubik čini da je cijeli svijet njezin. Udana je za zgodnog i požrtvovnog Toma, karijera joj strelovito napreduje, a i dijete je na putu. Jedne noći Tom u njihovoj kući iznenadi dvojicu napadača, a već ga za nekoliko dana u spektakularnoj akciji uhite agenti FBI-ja. Uz to Claire sazna da je Tomovo pravo ime Ron Chapman i da je 1988. u Salvadoru sudjelovao u tajnoj američkoj vojnoj akciji čije su žrtve bili civili. Suborci za taj zločin optužuju Toma, muškarca kojeg Claire, čini se, zapravo i ne poznaje.

Unatoč tomu odluči braniti ga u procesu pred vojnim sudom. Tomov službeni odvjetnik je neiskusni poručnik Terence Embry i Claire je jasno da treba stručnu pomoć. Odluči angažirati nekad uspješnog vojnog odvjetnika Charlieja Grimesa, liječenog alkoholičara i ne osobito pouzdanu osobu...

U političkom trileru/sudskoj drami (HIGH CRIMES) glume Ashley Judd, Morgan Freeman, James Caviezel, Adam Scott, Amanda Peet, Bruce Davison, Tom Bower...

Scenaristi filma iz 2002. godine su Yuri Zeltser i Cary Bickley, a redatelj je Carl Franklin, filmaš koji je ugled stekao režijom uzbudljivih neonoireovskih trilera.

M. Freeman za ovu je ulogu bio nominiran za nagradu Image.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!