U svom filmu: Zrinko Ogresta

15.10.2021.

13:55

Autor: HRT

Zrinko Ogresta

Zrinko Ogresta

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

U utorak, 19. listopada, na Prvom programu u 20:10 ne propustite talk show U svom filmu. Gost emisije je Zrinko Ogresta, najnagrađivaniji filmski redatelj u suvremenoj hrvatskoj kinematografiji.

video thumb

Najnoviji Ogrestin uradak, Plavi cvijet, na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu dobio je treću nagradu publike, a u srpnju je trijumfirao na Pulskom filmskom festivalu osvojivši Veliku Zlatnu arenu za najbolji film i Zlatne arene za najbolju režiju, glavnu žensku ulogu (Vanja Ćirić) te Nagradu kritike za najbolji film.

Kinodistribucija filma o ženi, majci i kćeri koji budi emotivne asocijacije i potiče gledatelja da dobro promotri samog sebe počela je 14. listopada.

Svaki muškarac ima i onu žensku stranu, samo je treba pustiti barem u umjetnosti da se razigra. Ovaj film je izuzetno emotivan što je prepoznato i u Moskvi i u Puli, a nadam se da će to prepoznati i publika u kinima.

Zrinko Ogresta

Ogresta je istaknuti scenarist i filmski redatelj, profesor filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i član Europske filmske akademije u Berlinu. Njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na uglednim međunarodnim i domaćim festivalima. 

Na našoj multimedijskoj platformi HRTi možete pogledati njegove drame Iza stakla te S one strane, kao i gostovanje u emisiji Trikultura.

Emisiju U svom filmu urednice i voditeljice Tončice Čeljuske, osim na HTV1, također pogledajte i preko usluge HRTi u čijoj su videoteci dostupna emitirana izdanja.

Posjetite i YouTube kanal talk showa U svom filmu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!