U zelenim dolinama

19.11.2022.

18:54

Autor: HRT

Subota, 26. studenoga na Prvom

Subota, 26. studenoga na Prvom

Foto: U zelenim dolinama / serija

U zelenim dolinama, seriju snimljenu prema knjigama Jamesa Herriota, u kojoj možete pratiti dogodovštine osoblja veterinarske ordinacije u Yorkshireu od 1930-ih do 1940-ih, prikazujemo subotom na Prvom u 17:15. James Herriot tek je završio veterinarski koledž u Glasgowu i slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenom Yorkshire Dalesu. Posljednji, četvrti nastavak prve sezone na rasporedu je 26. studenoga. 

video thumb

Badnjak je i dan uoči vjenčanja Helen i Hugha koje se nestrpljivo očekuje. U nastojanju da odagna bol zbog Helen, James je pozvao svoju novu djevojku Connie u Skeldale na božićnu zabavu. Pripreme su u punom jeku. Tristan je sve okitio imelama, a gđa Hall sprema gozbu i veseli se povratku svog sina Edwarda za Božić. Siegfried je oduševljen kad se pojavi Dorothy i pita se nije li sad trenutak da zanemari oprez.

Subota, 26. studenoga na Prvom

Subota, 26. studenoga na Prvom

Foto: U zelenim dolinama / serija

Dok se kuća puni mještanima, Jamesa nazove Bert Chapman koji traži pomoć oko svoje kuje koja se teško koti. James mora otići sa zabave i začudi se kad ga Helen upita može li ona s njim da se makne od tračeva o vjenčanju.

James kod Chapmanovih mora izvući štene koje se zaglavilo pri okotu i Helen vidi koliko on voli biti veterinar. Kad treba krenuti, James s užasom shvati da se spustila magla zbog koje moraju do jutra ostati visoko u Dalesu. James nazove Skeldale i obeća da će vratiti Helen u Darrowby do vjenčanja, pitajući se hoće li moći potisnuti svoje prave osjećaje prema njoj.

Subota, 26. studenoga na Prvom

Subota, 26. studenoga na Prvom

Foto: U zelenim dolinama / serija

U seriji glume Nicholas Ralph (James Herriot), Anna Madeley (gđa Hall), Samuel West (Siegried Farnon), Rachel Shenton (Helen Alderson), Callum Woodhouse (Tristan Farnon), Imogen Clawson (Jenny Alderson). 

Seriju originalnog naziva All Creatures Great and Small 1 odabrala je Martina Rajšek

Spomenimo i da su hvatskim čitateljima poznate knjige Jamesa Herriota, britanskog veterinara i pisca (1916.-1995.), "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!